За информация и резервация:
052 73 03 27
+359 878 839726

Великден на остров Корфу – чартър от Варна

ТРАНСПОРТ
Самолет

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
4 дни / 3 нощувки

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
30.04.2021 г.


ЦЕНА от698 лв.
Програма
Ден 1
ВАРНА - КОРФУ
Среща на летище Варна. Отпътуване за остров Корфу с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter до летище Корфу. Кацане и трансфер до хотел Dassia Holiday club 3* (11 км. / около 20 минути). Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден 2
КОРФУ
Ранна закуска. Свободен ден или по желание (срещу допълнително заплащане) - целодневна екскурзия до столицата на острова - гр. Керкира, разделена на две части:
Ранно отпътуване (в 08:00 ч.) с цел включване към великденските празненства. След церемониалните празнични шествия в 11 ч. започват да бият камбаните на всички църкви в града и на острова. Докато камбаните бият, хиляди керамични съдове пълни с вода се хвърлят от балконите, които гледат към улиците на стария град.
2 часа свободно време или връщане до хотела за обяд, в зависимост от избрания хотел и базата на изхранване.
Пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод и разглеждане на следните забележителности: площад Спианада - сърцето на града и най - големият площад на Балканите. Галерията с арките Листон - едно от най - романтичните кътчета на града, копие на парижката улица Риволи. Старата крепост свързана с Венецианската окупация. Дворецът Св. Св. Георги и Михаил, където днес се помещават музеят на азиатското изкуство. Църквата Св. Спиридон - закрилник на града, спасил го от турците, чумата и глада и посещение на двореца Ахилион - лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил - любимият герой на императрицата (заплаща се допълнително на място входен билет в размер на 6 евро).
Връщане в хотела. Вечеря.
По желание (срещу допълнително заплащане), след вечерята в 22:00 ч.:
Трансфер до столицата на острова за празничната Великденска литургия.
Връщане в хотела - около 02:00 ч. след полунощ.
Нощувка.
Ден 3
ПАЛЕОКАСТРИЦА / ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИК
ДЕНСКИ ОБЯД
Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане):
Екскурзия до Палеокастрица - един от най - оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира Пиги построен през 1225 г. - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Връщане в хотела.
Празничен традиционен великденски обяд включен в цената с жива музика и печено агнешко (не се предлага за гостите на хотел Oasis).
Свободно време. Нощувка.
Ден 4
КОРФУ - ВАРНА
Закуска в хотела. Трансфер до летище Корфу (11 км. / около 20 минути) за полет до Варна.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Варна - Корфу - петък 30.04.2021 г.: 16:00 ч. - 18:00 ч. (местно време)
Корфу - Варна - понеделник 03.05.2021 г.: 19:00 ч. - 21:00 ч. (местно време)
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание.
Трансфер: хотел - летище
Продължителност: около 30 минути в посока с 3*/4* автобус.
Цената включва:
Самолетен билет Варна - Корфу - Варна, с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter;
Летищни такси;
Чекиран багаж до 20 кг и 1 ръчен багаж с размери 40х30х20см;
Трансфер летище - хотел - летище;
3 нощувки на съответната база в избран хотел;
Великденски празничен обяд с традиционни ястия, агнешко и жива музика (не се предлага за гостите на хотел Oasis);
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ.
Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лева на човек от ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП.

Цената невключва:
Хотел Oasis - Доплащане за 3 вечери (включва специална вечеря на 02.05.2021 г.) - 45 лева за възрастен/ 22.50 лева за дете до 11,99 г.;
Целодневна екскурзия до столицата на острова - гр. Керкира - празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин, пешеходна обиколка на стария град с местен лицензиран екскурзовод и посещение на двореца Ахилион: 70 лева на човек при минимум 20 желаещи. Забележка: екскурзията е целодневна и се разделя ня две части с връщане в хотела за обяд;
Входни такси за посещаваните обекти: входна такса за двореца Ахилион (6 евро), входна такса за Старата крепост (6 евро). Заплащат се по желание на място;
Екскурзия до Палеокастрица - 40 лева на човек при минимум 20 желаещи;
Трансфер до столицата на острова за празничната Великденска литургия в събота вечер - 30 лева на човек при мин. 20 желаещи;
Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
Такса престой в Гърция - заплаща се на рецепцията при настаняване: 1.50 евро на стая на ден в хотел 3*;
Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
Разходи от личен характер;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка Отмяна на пътуване (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лева е 8,00 лева от страна на индивидуален клиент от ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП.

Резервации:
Авансово плащане: 350 лв./ човек при подписване на договора.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 100 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

Условия за прекратяване на договор:
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.
Хотели по програмата
Oasis
от 698 лв.