За информация и резервация:
052 73 03 27
+359 878 839726

Истанбул - полъх от ориента от Варна

ТРАНСПОРТ
Автобус

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
3 дни / 2 нощувки

МАРШРУТ
Варна-Бургас-Истанбул

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ


ЦЕНА от185 лв.
Програма
настаняване в 3-4 * хотел
Подаръци от фирмата :
 • Обзорна обиколка на Истанбул
 • Посещение на Българската църква Свети Стефан
 • посещение на парка Гюлхание
ЧАСОВЕ НА ТРЪГВАНЕ:
-от гр. Варна - 21:00
-от гр. Бургас - 23:15


ПЪРВИ ДЕН
 • 07.30 ч.- Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняването става след 14.00 ч. Пешеходна разходка /включена в цената/ в старата част с местен екскурзовод - продължителност 4 часа - ще пием турско кафе в типично турско кафене/по желание/, ще опитаме прочутите турски гьозлеми и продължаваме към истoрическият център на града - Синята джамия (само отвън), Света София, Топ Капъ, площад „Хиподрума” с трите обелиска, водохранилището, парк Гюлхание. Настаняване в избраният хотел. Свободно време за шопинг в района на Капалъ чарши. По желание и срещу допълнително заплащане посещение с екскурзовод и приоритетно влизане на Света София /20е/39 лв/,Топ Капъ/27е/54лв/.
Допълнителни мероприятия
 • 15,00 разходка с корабче по Босфора. Екскурзията е с продължителност 3 часа. Минимален брой туристи необходими за провеждане на круиза 20. Цена при записани до 25 човека-40 лв,при записани 26-30 човека –цена 35 лв, над 31-30 лв. За деца 10 лв отстъпка от цената на пълноплащащите.
Круиза включва транспорт, местен екскурзовод, лицензиран частен кораб.
Ще минем по Босфора и ще можем да видим и да снимаме: Долмабахче сарай; Чираган палас; Арнавуткьой; Куручешме; Бебек; Ортакьой /европейската част/, Крепостта Румели хисар; Мостовете по босфора; Двореца Бейлербей; двореца Кючюксу; Кузгунджук; Канлича; Ченгелкой; Девичата кула; части от азиатската част.
ЗАЯВЯВА се и се заплаща ПРЕДВАРИТЕЛНО в България !!
 • 18.00 Посещение на огнено, водно и светлинно шоу в един от най-големите търговки центрове WАTERGARDEN. Тук можете да се отдадете на шопинг. Да вечеряте в един от многото ресторанти. Отпътуване за хотела в 23.59. Цена 10 Е/20 лв/.
ВТОРИ ДЕН
 • 07.30 –10.00 ч.–Закуска
 • 12.00 - СВОБОДНО ВРЕМЕ.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ/По желание/:
 • 08.15 ч. – Посещение на Принцови острови+посещение на Египетския пазар- 15евро(29лв) Тръгване от хотела и трансфер/използва се градски транспорт/ до пристанището, откъдето с корабче, за около 1,30 часа, през Мраморно море се стига до Буюк Ада - най-големият от Принцовите острови. Непременно ги посетете, ако сте на екскурзия в Истанбул. Принцовите острови са архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели и Буюк Ада. Цялата екскурзия трае около 5-6 часа.Интересно е, че на островите няма автомобили. Придвижването става пеш, с колело или с файтон/цената на файтон за 4 човека е 100 тл/
 • 15.30 Египетския пазар, шопинг. Индивидуално придвижване до хотела
 • 17,30 Вижте модерния и съвременен град: небостъргачът „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа се извисява на 64 етажа със 174 апартамента. Вътре има и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, спа с плувен басейн и обществени зони. През последните 7-8 години в квартал Левент в Истанбул са построени общо 69 небостъргача – символ на турския прогрес и икономически възход. Нощната разходка ще ви отведе до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Покачете адреналина, като се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над мегаполиса. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Посещение на небостъргача Сапфир (без включени входни такси SkyRide–4D симулация на полет с хеликоптер над Истанбул и панорамната площадка ) -10Е/20 лв/
цената е за трансфер! Входна такса за панорамната площадка-27 Тл,Такса с SkyRide–4D-47Тл/цента е ориентировъчна и се заплаща индивидуално на място!!
ТРЕТИ ДЕН
 • 07.00ч.-08,30ч.-Закуска
 • 08.30-Тръгване от хотела - Попътно посещение на Българската църква Свети Стефан,основно реставрирана през 2017г.
Свободно време в търговски център Форум – Истанбул, магазин IKEA и аквариум Sea Life Aquarium (вход за аквариума – 78 TL,цената е ориентировъчна и се заплаща индивидуално ) Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки.
 • 16.00ч.-Отпътуване за България и попътна спирка в град Къркларели/Лозенград/ за баклава и локум.
Пристигане около полунощ.
Цените включват:
-Транспорт с лицензиран aвтобус
-Обзорна обиколка на Истанбул
-Посещение на Българската църква Свети Стефан
-Посещение на парка Гюлхание
-Две нощувки в хотел 3-4*,в историческия център на Истанбул
-Две закуски
-Посещение на търговски център Форум – Истанбул, магазин IKEA, аквариум Sea Life Aquarium (без включена входна такса за аквариума – 78 TL/25лв)
-Пешеходна обиколка на стария град/с местен екскурзовод/
-Попътна спирка и свободно време в град Къркларели/Лозенград/.
-Медицинска застраховка с Aрмеец покритие 5 000 евро. 
Цената не включва:
-Посещение на небостъргача Сапфир (без включени входни такси SkyRide–4D симулация на полет с хеликоптер над Истанбул и панорамната площадка ) -10е/20лв/
-МОЛ Wаtergarden– 10 евро(20лв)
-Дневен круиз на кораб по Босфора –заявява се в България,цена 20-25човека-40 лв
-26-30човека-35 лв ;над 31 човека -30 лв,отстъпка за деца 10 лв от обявените цени
-Посещение на Принцовите острови и Египетския пазар– 15евро(29лв)
-Разходка с файтон /100ТЛ за файтон за четирима/
-Вход в Света София- 20 е /39 лв
-Вход в Топ капъ-27 е /54 лв
-Нощен круиз по Босфора с вечеря и включени напитки -43е /84 лв
-Входни такси
-Лични разходи
Полезна информация:
-За деца под 18 год., пътуващи с единия родител, се изисква нотариално заверено разрешително от другия родител!
-Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 човека
-При недостиг на минималния брой туристи, си запазваме правото за отмяна на екскурзията 7 дни преди началото й!
Програмата подлежи на промяна в часовете и реда на провеждане на мероприятнията. Обявените цени на входните такси на посещаваните обекти са ориентировъчни и фирмата организатор не носи отговорност при промяна.
хотел единична стая двойна стая човек в двойна стая тройна стая двама възрастни+дете до 11.99
Sude Konak Hotel 4* 250лв 370лв 185лв 555лв 545лв