За информация и резервация:
052 73 03 27
+359 878 839726

СПА почивка в зеленото сърце на Турция - Бурса и Ескишехир, 3 нощувки

ТРАНСПОРТ
Автобус

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
4 дни / 3 нощувки

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
26.10.2023 г., 16.11.2023 г., 14.12.2023 г.


ЦЕНА от499 лв.
Програма

Зеленото е цветът на Бурса, духът на града е млад и силен, сърцето е топло, а местните хора посрещат всеки турист като скъп гост. Някога спирка по Пътя на коприната, Бурса събира в себе си древни исторически забележителности, съчетани хармонично с модерния облик на новия град. Тук можете да видите най-красивите джамии, живописни квартали и ориенталски пазари. Градът е сред водещите балнеоцентрове в Турция и предлага на посетителите си модерни минерални бани, термални СПА центрове в хотелите, съчетани със добре поддържани зелени площи и паркове. 


Маршрут 1

Град на отпътуванеМястоЧас 
В. Търново, при мин. 15 човекаавтогарата01:00 ч.
Габрово, при мин. 15 човекана изхода за Попово02:00 ч.
Казанлък, при мин. 15 човекаб-я Ромпертол03:00 ч.
Стара Загорапаркинг жп гара03:30 ч.
Нова Загораспирка кръгово04:00 ч.
Сливенбенз-я "Атлас Петролиум"04:30 ч.
Чирпан, при мин. 8 човекаспирка Център03:00 ч.

Маршрут 2

Град на отпътуванеМястоЧас 
Попово, при мин. 15 човекаавтогарата01:30 ч.
Търговище, при мин. 15 човекана изхода за Попово02:00 ч.
Омуртаг, при мин. 15 човекабенз-я Ромпертол02:30 ч.

Маршрут 3

Град на отпътуванеМястоЧас 
Разград, при мин. 15 човека на спирката пред автогарата01:00 ч.
Шумен, при мин. 15 човекаавтогарата01:30 ч.

Възможност за отпътуване от още 8 града, при записани мин. 15 човека:
*Доплащане за отпътуване от Разград - 70 лв.
*Доплащане за отпътуване от Велико Търново, Шумен - 55 лв.
*Доплащане за отпътуване от Габрово, Попово, Омуртаг, Търговище - 60 лв.
*Доплащане за отпътуване от Казанлък, при записани мин. 8 човека - 20 лв.

Важно: Туроператорът потвърждава трансфера до 7 дни преди датата на отпътуване!


ВАЖНО:
*Възможно е да настъпят промени в изпълнението на програмата, взависимост от противоепидемичните мерки в Турция към дадената дата.
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
*Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по висока категория, без предварително уведомяване от страна на туроператора;
*Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
*Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност..

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*Внасяне на 30% капаро;
*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
*Цената е валидна при група от минимум 35 човека;
*Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСА ПРЕКРАТЯВАНЕ:
Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като заплати на туроператора такса за прекратяване на договора в размер, определен съобразно момента на прекратяване на договора, както следва:
‐ 30% от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена в срок до 30 дни, считано от датата на сключване на договора, но не по-късно от две седмици преди започване на изпълнението на туристическия пакет;
‐ 50 % от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена 31 дни след датата на сключване на договора, но не по-късно от две седмици преди започване на изпълнението на туристическия пакет;
‐ 100% от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена от 14 и по-малко дни преди датата на започване на изпълнението на пакета или неявяване за отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*Лична карта или валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;
*За деца до 18 год., пътуващи с един родител или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
*Деца до 18 год. с различна фамилия по паспорт от единия родител, на граница трябва да представят оригинал и копие от акта за раждане.

МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:
*Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
*До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК „Лев Инс” е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
*Музейните такси задължително се заплащат в турски лири.
*Желателно е обмяната на валутата да се извърши в България.

ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 13062310000021, валидна до 23.01.2024 г., издадена от ЗК „Лев Инс” АД


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуваме от съответния град в съответния час за вашето вълнуващо пътешествие до града на коприната Бурса – първата столица на Османската империя. Преминаване на границата през ГГКП Лесово. Пътят ни води покрай Одрин, който ще ни поздрави с минаретата на великолепната джамия „Селимийе”. По пътя ще прекосим разпрострелия се на два континента Истанбул, ще се насладим на гледката на неговите небостъргачи, забързания ритъм на неговите жители и ще се прехвърлим от Европа в Азия по един от неговите невероятни мостове - „Султан Мефмет Фатих“. Ще стигнем до Мраморно море и още един страховит мост, прелитащ на Измитския залив – „Султан Осман Гази“, четвърти по големина в света.
Около обяд пристигане в Бурса. Настаняване в термален СПА хотел. Бурса е сред най-големите балнеолечебни центрове на Турция, благодарение на горещите минерални бани в Ойлат, които са свързани с паркова зона чрез стар дървен мост за пешеходци, пресичащ дълбоко дере. В тази зона има красива планинска река с каскада от малки водопади. От лечебната сила на минералната термална вода в Ойлат са се възползвали от дълбока древност. Температурата на водата е 41-42 градуса, с рядко срещан минерален състав, който помага за лечение на възпалителните и дегенеративни ставни заболявания, заболявания на централната и периферната нервна система, неврози, кожни заболявания и хипертония.
Свободно време за почивка или ползване на СПА центъра на хотела с минерална термална вода.
Вечеря. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Свободно време за ползване на термалните съоръжения в СПА центъра на хотела или, по желание и срещу допълнително заплащане, панорамна обиколка на Бурса. Градът е четвъртият по големина град в Турция и е една от старите столици. Намиращ се на пътя на коприната, в своето минало Бурса може да се похвали, че е бил един от центровете в производството на меката, луксозна материя, с която са се обличали турски и европейски монарси. Днес градът, който се намира в подножието на връх Улудаъ е зеленото сърце на страната, прекрасна смесица от древна архитектура и модерно строителство. Тук можете да видите най-красивите джамии, живописни квартали и ориенталски пазари. Ще разгледаме известната Улу Джами, забележителна с 20-те си малки купола, с фонтана за измиване преди молитва и 192-та калиграфски надписа по вътрешните стени. Следва Зелената джамия, отвън украсена с бял мрамор, а вътре с плочки в зелени и сини нюанси. Ще видим крепостните стени и Гробницата на основателите на Османската империя Осман и Орхан. Няма да пропуснем и една от вай-важните забележителности в Бурса – известният пазар на коприна Коза Хан – истински ориенталски базар с множество магазинчета, предлагащи копринени шалове за всички вкусове. Тук има много кафенета, където ще починем от обиколката с чаша ароматен чай или кафе с неповторимите местни сладкиши. Не се изненадвайте, ако в Бурса чуете българска реч – тук се намира една от най-големите общности от преселници от България. През красивия зелен парк Коза се връщаме към хотела.
Свободно време ползване на термалните съоръжения в СПА центъра на хотела.
Вечеря. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време за ползване на термалните съоръжения в СПА центъра на хотела или,  по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Ескишехир, старата столица на Турция, наричан още Турската Венеция. През града тече река Порсук, с облагородени брегове, по която плуват гондоли, през нея са преметнати красиви мостове, но водата и зеленината са навсякъде – по улиците, в парковете. Градът е млад по душа – по улиците е пълно със студенти, затова и кафенетата и ресторантите също са много. Ще посетим старата част на Ескишехир - етнографския комплекс „Одунпазаръ“, където архитектурата на къщите напомня на тази от нашите възрожденски, тук има много сувенирни магазинчета, предлагащи накити от морска пяна, и много сладкарнички, предлагащи „най-вкусното реване в Турция”, както ще ви уверят местните. Наричан още градът на Настрадин Ходжа, улиците на града са осеяни с интересни и забавни скулптури. Ще видим Куршунлу джамия, Ще посетим Музея на восъчните фигури, парка „Кент“, където има изкуствен плаж. Ако искате, можете да плавате с гондола по множеството канали на реката.
Свободно време.
Връщане в град Бурса. Вечеря. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Освобождаване на хотела. Днес ще посетим още една стара османска столица - град Изник, старата Никея. Разположеният на езерото Изник на малоазиатския бряг срещу Истанбул град, получава древното си име Никея през 322 г. от генерал Лизимах, който го кръщава на името на съпругата си. Градът е важен за Християнството, защото е домакин на Първия Вселенски събор, на който е приет Символа на вярата. Днес, разположеният на брега на едноименното езеро град, е известен с историческото си минало, фаянса и маслините си. Разходка в Изник. Първо ще видим църквата-музей "Св. София". Именно тук през 787 г. се събрали епископите от Източната Римска империя, за да разрешат спора за изображенията и да позволят почитането на иконите. Следва посещение на Археологическия музей, настанен в сградата на Приюта Нилюфер Хатун. Построен е от Султан Мурад I, в чест на неговата майка и бил един от най-красивите примери на Османската архитектура и изкуство през XIV в. Днес Изник е център на производството на керамика, ще разгледаме фабрика за керамика, а след това Античния театър на брега на езерото. През 2016 г. археолози откриха на дъното на езеро Изник, близо до брега потънала църква, която ще бъде превърната в подводен музей.
На излизане от Изник ще видим останките от величествените крепостни стени. Отпътуване за България. Пристигане в Сливен вечерта.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
 • Всички пътни и магистрални такси; 
 • 3 нощувки със закуски и вечери в СПА хотел в Бурса;
 • Ползване на термалната зона на хотела;
 • Бонус: Посещение на МОЛ в Бурса (включва превоз);
 • Бонус: Посещение на Измит, древната Никея;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗК „Лев Инс” (с доплащане за лица над 70 г. и с включено покритие за Covid-19);
 • Представител на туроператора по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
 • Всички пътни и магистрални такси; 
 • 3 нощувки със закуски и вечери в СПА хотел в Бурса;
 • Ползване на термалната зона на хотела;
 • Бонус: Посещение на МОЛ в Бурса (включва превоз);
 • Бонус: Посещение на Измит, древната Никея;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗК „Лев Инс” (с доплащане за лица над 70 г. и с включено покритие за Covid-19);
 • Представител на туроператора по време на пътуването и престоя.

Хотели по програмата