За информация и резервация:
052 73 03 27
+359 878 839726

ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА - Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора

ТРАНСПОРТ
Самолет

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
8 дни / 7 нощувки

МАРШРУТ
ДУБРОВНИК - СТОН - СПЛИТ - ТРОГИР - ПОЧИТЕЛИ - МЕЖДУГОРИЕ - БУДВА - О. СВ. СТЕФАН - КОТОР - ХЕРЦЕГ НОВ

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
15.10.2023 г., 22.10.2023 г., 29.10.2023 г., 05.11.2023 г., 12.11.2023 г.


ЦЕНА от1199 лв.
Програма
ЦЕНИ:
Начална дата Цена
15.10.2023 от 1399 лв.
22.10.2023 от 1399 лв.
29.10.2023 от 1399 лв.
05.11.2023 от 1299 лв.
12.11.2023 от 1199 лв.

ДЕН 1 | Полет София – Дубровник
Добре дошли в перлата на Адриатика – Дубровник. Нашият екскурзовод ще ви посрещне и ще ви отведе до хотела. Нощувка.

ДЕН 2 | Дубровник – Стон – Макарска
Закуска. Днес ще разгледате Дубровник (под егидата на Юнеско), с тесните му улички, величествени дворци, църкви и очарователни къщи, заобиколени от стабилна крепостна стена. После ще продължите покрай Адриатическо море, за да се разкрие пред вас един от най-красивите брегове в света – селцето Стон, известно със своята стена, дълга 5км и половина. В края на деня ще се отправите към хотела в Макарска област, където ще нощувате следващите два дни. Нощувка.

ДЕН 3 | Сплит – Трогир – Омиш
Закуска. Великолепен панорамен път ще ви отведе до Сплит (под егидата на Юнеско) за историческа обиколка на града с неговите замъци, колони и площади, напомнящи за римската епоха. Ще посетите двореца на Диоклециан (включена входна такса), една от най-добре запазените римски сгради в света. След това ще може да се разходите до стария град Трогир (под егидата на Юнеско), който е разположен на малък остров, отделен с канал. На връщане ще спрете в малкото крайбрежно градче Омиш. Бившата пиратска колония е разположена в устието на река Цетина. Тук, на ривиерата на Омиш, се намира и един от най-красивите плажове в Хърватия. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4 | Почители – Меджугорие
Закуска. Днес ще отпътувате към Босна и Херцеговина, за да посетите историческия град Почители и Меджугорие – едно от най-известните места за поколонение в света. Ще имате възможността да видите святото място, където се е явила Богородица. Нощувка в района на Меджугорие.

ДЕН 5 | Требине – Будва
Закуска. Вашето пътуване ще ви отведе в Требине, където ще посетите историческия център на града и джамията Осман Паша. По пътя ще спрете във фабрика за производство на килими. Ще се отправите към Будва – новият център на джет-сета на Балканите. Нощувка.

ДЕН 6 | Будва – о. Св. Стефан – Тиват
Закуска. Днес ще разгледате Будва – един от най-старите градове на адриатическия бряг. Ще видите известната статуя на танцуващата балерина – магично място с великолепна гледка към Будва. Следобед ще се насладите на фантастичната гледка към емблемата на Черна гора – Св. Стефан (църквите и къщите от 15 век образуват едно живописно цяло). Ще видите този вълшебен остров и неговото рибарско селище от панорамната спирка, на която ще спрете за кратко. В този ден ще посетите център за бижута и модна къща за кожи. Заначтчийската бижутерия, както и обработката на кожи, са двата икономически сектора, с които страната е силна и горда (възможност за покупка). Ще се отправите към марината Порто Монтенегро в Тиват с мега яхтите на богатите и известните. Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 7 | Котор – Херцег Нови – Дубровник
Закуска. Тази сутрин ще отпътувате по протежението на известния Которски залив, за да достигнете до плажа на Котор (под егидата на Юнеско). Пейзажът е зашеметяващ. След това ще се разходите до подножието на планината Св. Иван, в стария град на Котор. Красотата на този регион ще ви омае: градските стени и църкви, дворците и тесните криволичещи улички, както и великолепната катедрала Св. Трифон. Ще продължите към Дубровник, минавайки през Херцег Нови, популярен морски курорт в Черна гора, наричан още Градът на пролетта: архитектура, буйна растителност и много мек климат. Нощувка в района на Дубровник.

ДЕН 8 | Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.

ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ – ТРИ СТРАНИ С ЕДНА ДУШЕВНОСТ Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора - държави, примамващи туристически дестинации със своята история, култура, впечатляващи природни дадености – планини, кристално сини води и топли плажове!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ.
*ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ.
*БАГАЖ: 20 кг регистриран / 5 кг ръчен.
*ТРАНСФЕР: летище-хотел-летище 
*НАСТАНЯВАНЕ: 4*хотели според местната категоризация.
*7 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ 
*БОГАТА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА
*ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на цялата програма.ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • Задължителна медицинска застраховка от ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро за лица до 69 г.: 19 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
*Пакет "Културна програма и вечери" - 219 лв., който включва:

7 богати вечери


*Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 559 лв.
*Градска такса: около 2 евро на ден.
*В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.
*Застраховка "Отмяна на пътуванетоХОТЕЛИ
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
района на Дубровник - Hotel LЕRО 4*
района на Макарска - Grand Hotel Slavia 4*
района на Меджугорие - HOTEL LEONE 4*
района на Будва - Montenegrina Hotel & SPA 4*