За информация и резервация:
052 73 03 27
+359 878 839726

ХЪРВАТИЯ, ЧЕРНА ГОРА, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА

ТРАНСПОРТ
Самолет

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
8 дни / 7 нощувки

МАРШРУТ
ДУБРОВНИК – СТОН – СПЛИТ – ТРОГИР – ОМИШ – ПОЧИТЕЛИ – МЕДЖУГОРИЕ – МОСТАР – ТРЕБИНЕ – БУДВА – О. СВ. СТЕФАН – ТИВАТ – КОТОР – ХЕРЦЕГ НОВИ

ЦЕНА от1199 лв.
Програма
ЦЕНИ:
Начална дата Цена

ДЕН 1 | Полет до Дубровник
Добре дошли в "Перлата на Адриатика" – Дубровник, Хърватия. Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището. Трансфер до хотела.
Нощувка в района на Дубровник.

ДЕН 2 | Дубровник – Стон – Макарска
Закуска.
Днес ще разгледате Стария град Дубровник (под егидата на Юнеско). Един от най-добре запазените средновековни градове в света, той може да се похвали с уникални забележителности и архитектурни съкровища, с тесни  улички, величествени дворци, църкви и очарователни къщи, заобиколени от внушителна крепостна стена (включено в цената). Ще продължите покрай Адриатическо море, за да стигнете до древния град Стон, който е ограден от причудлива стена, простираща се в зигзагообразна форма далеч отвъд града през близките хълмове.
Нощувка в района на Макарска.

 

ДЕН 3 | Сплит – Трогир – Омиш
Закуска.
Великолепен панорамен път ще ви отведе до Сплит (под егидата на Юнеско) за историческа обиколка на града с неговите замъци, колони и площади, напомнящи за римската епоха. Ще посетите двореца на Диоклециан (в цената е включен обхода на общите части отвън, а вътре – само по избор, с доплащане на място), една от най-добре запазените римски сгради в света. След това ще може да се разходите до стария град Трогир (под егидата на Юнеско), намиращ се на малък остров. На връщане ще спрете в крайбрежното градче Омиш. Бившата пиратска колония е разположена в устието на река Цетина. Тук, на ривиерата на Омиш, се намира и един от най-красивите плажове в Хърватия.
Нощувка в района на Макарска.

ДЕН 4 | Почители – Меджугорие – Мостар
Закуска.
Днес ще отпътувате към Босна и Херцеговина, за да посетите историческия град Почители и Меджугорие – едно от най-известните места за поклонение в света. Ще имате възможността да видите святото място, където се е явила Богородица. Следобед можете да посетите град Мостар – един от най-важните исторически центрове на Босна и Херцеговина (предлага се на място).
Нощувка в района на Меджугорие.

ДЕН 5 | Требине – Будва
Закуска.
Ще отпътувате за Требине, където ще посетите историческия център на града и джамията "Осман паша". По пътя ще спрете във фабрика за производство на килими. Ще се отправите към Будва – новият център на джет-сета на Балканите.
Нощувка в района на Будва.

ДЕН 6 | Будва – о. Св. Стефан – Тиват
Закуска.
Днес ще разгледате Будва, Черна гора. Старият град има  пет входа, от където можете да се насладите на тесните улички и паметниците на средновековната култура. Повечето сгради са строени по венециански дизайн. Тук се намират трите основни църкви "Свети Иван", "Дева Мария от Пунта" и "Света Троица". В разходката си около пристанището ще видите известната статуя на танцуващата балерина – магично място с великолепна гледка към Будва. Следобед ще бъдете очаровани от фантастичната гледка към емблемата на Черна гора – о. Св. Стефан (църкви и къщи от XV век). Ще може да го видите от панорамната спирка, на която ще спрете за кратко. В този ден ще посетите център за бижута и модна къща за кожи (възможност за покупка). Следва марината Порто Монтенегро в Тиват.
Нощувка в района на Будва.

ДЕН 7 | Котор – Херцег Нови – Дубровник
Закуска.
Тази сутрин ще отпътувате по протежението на известния Которски залив, за да достигнете до плажа на Котор (под егидата на Юнеско). Пейзажът е зашеметяващ. След това ще се разходите до подножието на планината Св. Иван в Стария град на Котор (включено в цената). Можете да се включите в разходка  с лодка до белокаменния остров "Богородица от скалата", където се намира и едноименната църква с иконата-закрилница на всички жители и моряци от гр. Пераст (предлага се на място). Красотата на Котор ще ви омае: градските стени и църкви, дворците и тесните криволичещи улички, както и великолепната катедрала "Св. Трифон".
Ще продължите към Дубровник, минавайки през Херцег Нови, популярен морски курорт в Черна гора, наричан още "градът на пролетта". Вечерта можете да се насладите на разходка из нощен Дубровник (предлага се на място).
Нощувка в района на Дубровник.

ДЕН 8 | Полет до България
Закуска.
Трансфер до летището. Обратен полет към София.

ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ – ТРИ СТРАНИ С ЕДНА ДУШЕВНОСТ Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора - държави, примамващи туристически дестинации със своята история, култура, впечатляващи природни дадености – планини, кристално сини води и топли плажове!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • ♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.
♦ ХРАНА: 7 закуски в хотелите.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Дубровник;
  • Сплит;
  • Котор.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • ♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро):
   • за лица до 70 г.: 19 лв.         
   • за лица, навършили 70 г.: 38 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 559 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА "Отмяна на пътуването".
♦ ГРАДСКА ТАКСА: ≈ 2 евро за човек на нощувка.
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор.


 

ХОТЕЛИ
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
♦ ДУБРОВНИК     (2 нощувки)  Hotel LЕRО 4*
♦ МАКАРСКА       (2 нощувки)  Grand Hotel Slavia 4*
♦ МЕДЖУГОРИЕ (1 нощувка)  HOTEL LEONE 4*
♦ БУДВА                (2 нощувки)  Montenegrina Hotel & SPA 4*


♦ Пакет "КУЛТУРНА ПРОГРАМА И ВЕЧЕРИ": 219 лв.
   • 7 богати вечери