За информация и резервация:
052 73 03 27
+359 878 839726

КИТАЙ - НЕОБЯТНО РАЗНООБРАЗИЕ

ТРАНСПОРТ
Самолет

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
12 дни / 11 нощувки

МАРШРУТ
ШАНХАЙ, ИЧАН, ЯНДЗЪ, СИАН, ПЕКИН

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
14.03.2024 г., 15.06.2024 г., 20.06.2024 г., 02.07.2024 г.


ЦЕНА от3399 лв.
Програма
ЦЕНИ:
Начална дата Цена
14.03.2024 от 3499 лв.
15.06.2024 от 3599 лв.
20.06.2024 от 3599 лв.
02.07.2024 от 3599 лв.

ДЕН 1 | Полет до Шанхай
Полет до Шанхай, най-големия град в Китай и едно от най-космополитните места на света. Разположен на делтата на р. Яндзъ, градът често е
наричан "Източния Париж" или "перлата на Изтока". Mестният екскурзовод ще ви посрещне на летището и ще Ви придружи до хотела, в който
ще бъдете настанени за 3 нощувки.

ДЕН 2 | Шанхай
Закуска. Свободен ден или екскурзия (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще посетите храма на "нефритения Буда". Това будистко светилище е построено преди повече от 100 години. Следва разходка в градината "Ю Юан", намираща се в центъра на Стария град. Построена е преди 400 години по време на династията Мин. Ще можете да посетите Шанхайската френска концесия, която някога е била известна с игралните си домове и пушилните на опиум. Трансфер до хотела. Нощувка в района на Шанхай.

ДЕН 3 | Шанхай
Закуска. Свободен ден или екскурзия (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще посетите древния град Джуджаджао, който се намира в едно от предградията на Шанхай. Известен като “водния град“ или "шанхайската Венеция“, той е прорязан от различни по форма и големина канали. Трансфер до хотела. Нощувка в района на Шанхай.

ДЕН 4 | Шанхай - Ичан
Закуска. Ще имате възможност да разгледате крайбрежната ивица "Бунд" – символа на Шанхай, разказващ за колониалното минало на града, както и търговския булевард "Нандзин" (включено в цената). След това ще отпътувате с високоскоростен влак към Ичан. Пътуването отнема около 8 часа. Влакът разполага с ресторант, който осигурява храна, напитки и леки закуски. След пристигането Ви в Ичан ще се качите на борда на вечерен круизен кораб. Осигурени са ви 4 нощувки на борда на 4-звезден кораб.

ДЕН 5 | Круиз по р. Яндзъ
Закуска на борда на кораба. Плаването започва срещу течението на Яндзъ – най-дългата река в Азия и минава през първото и най-дълго ждрело – Силинг. След обяда е предвидено посещение на язовира "Трите ждрела", който представлява все още строящата се, най-голяма водно-електрическа централа в света. Преминава се покрай храма на язовира. Вечерята е отново на кораба.

ДЕН 6 | Круиз по р. Яндзъ
Закуска на борда на кораба. Ще преминете през живописната местност Ву – едно от трите известни ждрела на реката. Следва екскурзия с лодка по брега на река Шенонг. Обядва се на борда на кораба, а по-късно пътуването Ви отвежда до най-късото, но най-зрелищно ждрело Чутанг, където ще останете без дъх от невероятните гледки към високите планини от двете му страни. Денят приключва с вечеря на борда на кораба.

ДЕН 7 | Круиз по р. Яндзъ
Закуска на борда на кораба. Ще се насладите на екскурзия до хълма Шибоаджай (включено в цената), разположен край брега на Яндзъ. Обяд и вечеря на борда.

ДЕН 8 | Яндзъ – Сиан
Закуска на борда на кораба. Пристигате в Чонгкинг, където ще се качите на влак за Сиан – столицата на провинция Шънси. Нощувка.

ДЕН 9 | Сиан
Закуска. Свободен ден или посещение на Теракотената армия с нейните 6000 войници (пакет "Допълнителни екскурзии"). След това ще бъдете извозени до железопътната гара, където ще се качите на нощния влак Сиан-Пекин.

ДЕН 10 | Пекин
Закуска. Ще посетите Летния дворец – най-голямата и запазена императорска градина в Китай (включено в цената). Двата най-атрактивни елемента са Дългият Коридор и езерото Кунмин. трансфер до хотела. Нощувка в района на Пекин.

ДЕН 11 | Пекин
Закуска. Свободен ден или екскурзия ("Пакет допълнителни екскурзии") до Великата китайска стена - секция "Juyongguan“ и парка "Олимпия". Можете да се снимате на Пекинския национален стадион. Вечерята (пакет "Вечери") включва печена патица по пекински. Трансфер до хотела. Нощувка в района на Пекин.

ДЕН 12 | Пекин – Полет до България
Закуска. Свободен ден или екскурзия до "Забранения град“ – бившия императорски дворец (пакет "Допълнителни екскурзии"). Посещение на "Небесния храм“ – даоистки комплекс. Трансфер до летището и полет към България.

Китай не е просто страна, тя е един цял нов свят. Зашеметяваща дестинация, която не може да се сравни с никоя друга на планетата. Дом за почти една пета от човешкото население. Голямата й площ предлага изключително много места, чакащи да бъдат посетени.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
 ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
 БАГАЖ - 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.
 TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
 НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация и 4 дни на круизен кораб с пълен пансион.
 ХРАНА - закуски в избраните за Вас хотели и закуска, обяд и вечеря по време на круиза.
 ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ

*Посещение на летния дворец в Пекин;
*Посещение на крайбрежната улица Бунд в Шанхай;
*Посещение на търговския булевард Нандзин;ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  •  Задължителна медицинска застраховка от ЛЕВ ИНС АД с покритие 50 000 евро за лица до 65 г.: 74 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Застраховка "Отмяна на пътуването";
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 899,00 лв.
Съдействие и издаване на E-visa, без да е нужно лично присъствие: 279,00 лева на човек.
При круизния кораб се заплаща такса: около 50,00 лв. на човек.
 В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор. Препоръчителен минимален бакшиш – 3 евро на ден за екскурзоводско обслужване и шофьор.

ХОТЕЛИ
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
3 нощувки в хотел Zhong Xiang Grand Hotel, намиращ се в Шанхай;
4 нощувки в 4* круизен кораб President Cruises Yangtze или Victoria Cruises
1 нощувка в хотел Titan Jincheng Art Hotel, намиращ се в Сиан;
1 нощувка в спален салон на високоскросостен влак Сиан-Пекин; 
2 нощувки в хотел Riverside Hotel Beijing, намиращ се в Пекин.


 Пакет „Допълнителни екскурзии" – 469,00 лв., който осигурява:
Екскурзия в Шанхай;
Посещение на древния град Джуджаджао;
Екскурзия в Сиан;
Екскурзия до Великата китайска стена и парка "Олимпия";
Екскурзия до "Забранения град“;
Пакет "Вечери" в хотелите по програмата – 379,00 лв. на човек.
Или обединени двата пакета в "МЕГА Пакет" – 809,00 лв. на човек.