За информация и резервация:
052 73 03 27
+359 878 839726

САЩ И КАНАДА- НОВИЯТ СВЯТ

ТРАНСПОРТ
Самолет

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
14 дни / 13 нощувки

МАРШРУТ
НЮ ЙОРК, БОСТЪН, МОНРЕАЛ, КВЕБЕК, ВАШИНГТОН

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
15.05.2024 г., 18.09.2024 г.


ЦЕНА от5999 лв.
Програма
ЦЕНИ:
Начална дата Цена
15.05.2024 от 5799 лв.
18.09.2024 от 5999 лв.

ДЕН 1 | Полет до Ню Йорк/Ню Джърси
По време на полета ще бъдете придружени от вашия екскурзовод. Настаняване в хотела. Нощувка в района на Ню Джърси.

ДЕН 2 | Ню Йорк
Закуска. Екскурзия из града – от Даунтаун до Ъптаун (включено в цената). Ще спрете на следните места: Батъри парк, за да се снимате пред Статуята на свободата, Световния търговски център, Уол Стрийт, Чайна Таун, Малката Италия, Мидтаун, Таймс Скуеър. Следобед ще имате свободно време за разходка в Манхатън и Mейсис, 5-то Авеню, Сентръл Парк и др.
Срещу допълнително заплащане: Посещение на обсерваторията на 86-ия етаж на Емпайър Стейт Билдинг с невероятна гледка към Манхатън (пакет "Допълнителни екскурзии"). В края на деня връщане от Брайънт парк към хотела. Нощувка в района на Ню Джърси.
 

 

ДЕН 3 | Бостън
Закуска. Ще преминете през т.нар. Нова Англия и ще продължите към Бостън. По пътя ще спрете в Нюпорт – красив пристанищен град, предпочитан за развлечение на богатите и родно място на състезанието по ветроходство Купата на Америка. Ще продължите към Кеймбридж, където ще разгледате Харвардския университет. В Бостън ще направите обиколка с автобус на забележителностите на града, а след това ще имате свободно време (Нюпорт и Бостън включени в цената). Нощувка в района на Бостън.
 

 

ДЕН 4 | Монреал
Закуска. Ще минете през Ню Хемпшир и Върмонт, след което ще продължите към канадската граница. По пътя ще спрете на няколко панорамни места, където можете да си направите снимки. Нощувка в района на Монреал.
 

 

ДЕН 5 | Монреал – Квебек
Закуска. Обиколка на забележителностите на Монреал (включено в цената). Следобед пътувате към Квебек. Ще вечеряте в Cabana a Sucre (посещение на захарната ферма с вечеря - включено в цената). Нощувка в Квебек.
 

 

ДЕН 6 | Квебек
Закуска. Свободен ден или срещу допълнително заплащане: посещение на индианско селище (пакет "Допълнителни екскурзии"). Посещение на традиционно индианско селище, където ще се запознаете с историята, културата и ежедневието на Ирокезите в миналото и днес. Ще разгледате  ирокезка къща, сушилня и пушилня за месо и риба, ще видите техники за  рафиниране, ще научите интересни неща за начина им на живот,  за традиционните им начини на придвижване, както и за изработването на канута и снегоходки. Възможност за закупуване на сувенири, ръчна изработка. Нощувка в района на Квебек.
 

 

ДЕН 7 | Квебек – Отава – Гананюк
Закуска. Кратка разходка из Отава (включено в цената) с няколко спирки за снимки и посещение на парламента, пазара, върховния съд и др. След това се отправяте към Гананюк. Нощувка в района на Гананюк.
 

 

ДЕН 8 | Гананюк – Торонто
Закуска. Свободен ден или полудневна разходка с лодка по река Сейнт Лоурънс, за да видите красивия архипелаг Хилядате острова (пакет "Допълнителни екскурзии"). Продължавате към Торонто – 4-часов маршрут с автобус. Нощувка в района на Торонто.
 

 

ДЕН 9 | Ниагара он дъ лейк – Ниагарски водопад
Закуска. Ще посетите града Ниагара он дъ лейк и ще продължите към Ниагарския водопад. С кораб Хорнблоуър ще достигнете до няколкото водопада на река Ниагара (пакет "Допълнителни екскурзии"). Свободно време пред самите водопади. Вечеря в кулата Скайлон, от където се открива чудесна гледка към осветените през нощта Ниагарски водопади. (пакет "Допълнителни екскурзии"). Вечерта нощувка в района на Ниагара он дъ лейк.
 

 

ДЕН 10 | Ланкастър
Закуска. Преминавате границата на САЩ. Продължавате живописното пътешествие към щата Ню Йорк, като ще имате няколко спирки за снимки. Пристигане в Ланкастър, Пенсилвания. Ще посетите музея на Амишите и традиционни амишки къщи, а след това ще вечеряте в амишки семеен ресторант (включено в цената). Нощувка в района на Ланкастър.
 

 

ДЕН 11 | Ланкастър – Вашингтон
Закуска. Посещение на Гетисбърг, а след това се отправяте към Вашингтон. Нощна разходка из града (Гетисбърг и нощен Вашингтон - включени в цената). Нощувка във Вашингтон.
 

 

ДЕН 12 | Вашингтон
Закуска. Сутринта започва с 4-часова разходка из града (включено в цената), като ще спрете да разгледате Белия дом, Кепитъл Хил, гробището Арлингтън и други забележителности. След това ще имате време да посетите известния музей Смитсониън. Нощувка във Вашингтон.
 

 

ДЕН 13 | Вашингтон – Филаделфия – Ню Йорк
Закуска. След напускане на хотела ще се отправите към Ню Йорк. По път Ви предстои посещение и разходка във Филаделфия (включено в цената). В Ню Йорк ще имате свободно време до края на деня. Нощувка в района на Ню Джърси.
 

 

ДЕН 14 | Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.

САЩ е една от най-бленуваните туристически дестинации в света. Разтърсващ микс от преплитащи се култури, етноси и раси, които ни привличат като силен магнит.
Канада е необятна, красива, страна изпълнена с удивителни природни чудеса и интересни забележителности.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  •  ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
 ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
 БАГАЖ - 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж.
 TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
 НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични хотели според местната.
 ХРАНА: 13 закуски в хотелите
 ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ включени в цената:

*Гетисбърг;
*Вашингтон;
*Филаделфия;
*Посещение на къща-музей на Амишите с включена вечеря;
*Посещение на захарна ферма в Квебек с включена вечеря.ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  •  Задължителна медицинска застраховка от ЛЕВ ИНС АД с покритие 50 000 евро за лица до 70 г.:  74 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Застраховка "Отмяна на пътуването";
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 1599,00 лв.
Туристическа виза за САЩ: 185,00 USD (Премио Травел не носи отговорност и не възстановява разходите за визи и документи при отказ на такива от съответното посолство.).
 В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор. Препоръчителен минимален бакшиш – 3 долара на ден за екскурзоводско обслужване и шофьор.

ХОТЕЛИ
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
Ню Джърси - 3 нощувки - Best Western Plus Fairfield Executive Inn
Бостън - 1 нощувка - Red Roof Plus Woburn
Монреал - 1 нощувка - Quality Inn East Anjou
Квебек - 2 нощувки - Le Dauphin
Гананюк - 1 нощувка - Howard Johnson Gananoque
Торонто - 1 нощувка - Holiday Inn Toronto Airport
Ниагара он дъ лейк - 1 нощувка - Travelodge Fallsview
Ланкастър - 1 нощувка - Lancaster Host Resort And Convention Center
Вашингтон - 2 нощувки - Metro Point Hotel New Carrolton


 Пакет „Допълнителни екскурзии" – 599,00 лв., който осигурява:
• Посещение на обсерваторията на 86-ия етаж на Емпайър Стейт Билдинг;
• Посещение на традиционно индианско селище в района на Квебек;
• Разходка с лодка по р. Сейнт Лоурънс;
• Разходка с корабче Хорнблоуър до Ниагара;
• Вечеря в кулата Скайлон.
 
Полет с хеликоптер над Ниагарските водопади: 399,00 лв. на човек: