За информация и резервация:
052 73 03 27
+359 878 839726

Зеленото сърце на Родопите - Девин, екопътека Струилица, Дяволското гърло и Ягодинската пещера

ТРАНСПОРТ
Автобус

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
3 дни / 2 нощувки

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
13.10.2023 г., 10.11.2023 г.


ЦЕНА от239 лв.
Програма

 

Град на отпътуванеМястоЧас
Сливенбенз-я "Атлас Петролиум"07:30 ч.
Нова Загораспирка кръгово08:00 ч.
Стара Загорапаркинг жп гара08:30 ч.
Чирпанспирка център09:00 ч.


ВАЖНО:
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*Внасяне на 30% капаро;
*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
*Цената е валидна при група от минимум 30 човека;
*Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК „Лев Инс” е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 13062310000021, валидна до 23.01.2024 г., издадена от ЗК „Лев Инс” АД


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване от съответния град в съответния час към Девин. Девин е един от най-посещаваните в Родопите курортен град. Привличащ туристи с топлите минерални извори, с географското си разположение, той предоставя възможност и за посещение на няколко от най-популярните природни забележителности в България - Триградското ждрело, Дяволското гърло и Ягодинската пещера. Районът привлича огромен брой посетители с многобройни уникални природни дадености и възможности за отдих, спорт и развлечения – ждрела, пещери, еко пътеки. Пристигане в Девин в ранния следобед. Настаняване в СПА хотел Орфей 5*. Хотелът се намира в центъра на Девин, а сред предимствата му са уютната атмосфера и възможността за пълноценна почивка. Свободно време, възможност за ползване на СПА центъра на хотела - минерален басейн (вътрешен), джакузи, сауна, парна баня, фитнес. Вечеря. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Свободно време, възможност за посещение на СПА центъра на хотела. По желание и срещу допълнително заплащане, екскурзия до пещерите „Дяволско гърло“ и „Ягодинска пещера“. Възможност за разходка по екопътека Струилица – Калето – Лъката. Маршрутът минава през живописни пътеки, дървени мостчета, заслони, места за отдих и зона за риболов. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на нощен клуб към хотела (без входна такса). Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуване за град Перущица. Посещение на Историческия музей, създаден през 1955 г., съхраняващ богатата история на това древно селище. Етнографската експозиция запознава с бита на населението: оръдия на труда, облекло, съдове, накити. Църквата „Св. Архангели Гавраил и Михаил” е част от музея. В нея по време на Априлското въстание перущенци са се крили и 7 дни са се сражавали за живота и свободата си. Строена е от брациговски майстори през 1847–1848 г. Непосредствено до църквата се намира друга интересна забележителност - Дановото училище, първото класно училище в града. През 1876 г. училището е било превърнато в болница, функционираща със средствата на лейди Емили Странгфорд, английска общественичка, организирала събирането на помощи за пострадалото българско население след потушаване на Априлското въстание. Отпътуване за Чирпан, Стара Загора и Сливен.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел SPA Орфей 5 * https://www.orpheus-spa.com/
  • Ползване на SPA центъра на хотела - минерален басейн (вътрешен), джакузи, сауна, парна баня, фитнес;
  • Водач по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел SPA Орфей 5 * https://www.orpheus-spa.com/
  • Ползване на SPA центъра на хотела - минерален басейн (вътрешен), джакузи, сауна, парна баня, фитнес;
  • Водач по време на пътуването и престоя.

Хотели по програмата