За информация и резервация:
052 73 03 27
+359 878 839726

КИПЪР - ОСТРОВЪТ НА АФРОДИТА

ТРАНСПОРТ
Самолет

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
7 дни / 6 нощувки

МАРШРУТ
Пафос - Йероскипу - мананстир Хрисороятисса – Баните на Афродита

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
02.10.2023 г., 27.11.2023 г.


ЦЕНА от999 лв.
Програма
ЦЕНИ:
Начална дата Цена
02.10.2023 от 1299 лв.
27.11.2023 от 999 лв.

ДЕН 1 |  Полет София – Пафос
След кацането предстои трансфер до хотела. Този ден ще разгледате крайбрежния некропол и гробниците на царете (под егидата на Юнеско),
след което ще продължите към крайбрежния Йероскипу. Градът е мястото на легендарните „Свещени градини на Афродита“. Освен с
асоциацията си с богинята на красотата и любовта, мястото е известно със своята петкуполна византийска църква Св. Параскева. Следва
обиколка на Пафос (включено в цената), древната столица на острова и място на живописни църкви, средновековни манастири, музеи,
безброй антики и красиво пристанище, охранявано от малък, укрепен замък. Ще разгледате основната атракция в Пафос - къщата на Дионис.
Нощувка в района на Пафос.

ДЕН 2 |  Курион – Еко градина Οικογλυκο
Закуска. Свободно време за почивка или екскурзия до Курион и Еко-градината (пакет "Допълнителни екскурзии"). Първата ни спирка днес ще бъде мястото Petra tou Romiou, от легендата за раждането на Афродита. Продължавате към древния град Курион, изключително красиво място, кацнало високо на върха на скалата. Ще се възхитите от ослепителната гледка към морския бряг с известния гръко-римски театър и неговите елегантни мозайки. В село Епископи ще посетите красива еко градина Οικογλυκο. Връщане в хотела.

ДЕН 3 |  Планините Тродос
Закуска. Свободно време за почивка или целодневна екскурзия, която ще ви отведе до идиличните гори на планинската верига Тродос (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще преминете през Платрес, най-големият планински курорт. Ще се разходите през Какопетрия, което е под закрилата на организацията EUROPA NOSTRA. Това село е доста известно със своите серни извори и с изрисуваната със стенописи византийска църква Агиос Николаос, която първоначално е била манастир (под егидата на ЮНЕСКО). Ще стигнете и до Омодос, едно от най-красивите винени селища в Кипър. Ще имате възможността да се присъедините към дегустация на селектирани местни вина, което смятаме за задължително, при посещение на този планински район. Връщане в хотела.

ДЕН 4 |  Манастир Хрисороятисса – Баните на Афродита
Закуска. Днес ще разгледате манастира Хрисороятисса (включено в цената), където ще дегустирате вина произведени от монасите, придружени с пресен хляб, маслини и сирене. След това ще се насочите към Баните на Афродита (включено в цената), естествената пещера, където Афродита се е къпала, за да се освежава. Легендата разказва, че тук е срещнала любимия си Дионис. Следобеда ще се отправите към Морските пещери на Пафос, където имате възможност да направите снимки на това природно чудо. Връщане в хотела.

ДЕН 5 | Никозия
Закуска. Очаква ви незабравима екскурзия до Никозия – столицата на о. Кипър (предлага се на място). Никозия е разделена на две от т.нар. „Зелена линия“ – демилитаризирана зона с дължина 180 км, охранявана от войски на ООН. Ще имате възможност да разгледате венецианските стени, които обграждат Стария
град. Посещение на катедралата Св. София, превърната в Селимие джамия, отвън ще видите и джамията на Ахмет Паша, която е преустроена римокатолическа църква. Ще се насладите и на атмосферата на Буюк Хан Кервансарай, където днес се помещават кафенета и сувенирни магазини. Връщане в хотела.

ДЕН 6 |  Лефкара – Ларнака
Закуска. Следвайки стъпките на Леонардо да Винчи ще отидете до Лефкара, известно със своята дантелена бродерия (пакет "Допълнителни екскурзии"). Това очарователно село е известно и със своите сребърни прибори, както и с тесните си добре поддържани улички с очарователна архитектура. Ще продължите към стария център на Ларнака и църквата Св.Лазар. Свободно време и обедна почивка при прекрасната крайбрежна алея Palmpromenade. Връщане в хотела.

ДЕН 7 |  Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет до София.

Този път ще ви отведем в гръцката част на Кипър, своеобразен рай както за историците, така и за любителите на слънчевите лъчи и прекрасните плажове. Известен е като острова на любовта, защото според митологията на него е родена богинята Афродита. Културните и исторически забележителности, приятното време, уникалната природа и вкусната храна правят третия по големина средиземноморски остров идеална дестинация за почивка и екскурзия.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  •  ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
НАСТАНЯВАНЕ - отличен 3* хотел според местната категоризация.
ХРАНА - 6 закуски.
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ включени в цената:

*манастир Хрисороятисса
*Баните на Афродита.ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  •  Задължителна медицинска застраховка от Лев Инс с покритие 10 000 евро за лица до 70 г.: 19 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Застраховка "Отмяна на пътуването";
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 199,00 лв.
 В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор. 

ХОТЕЛИ
Пафос – 6 нощувки в Theo Sunset Hotel 3* или подобен


 "Пакет допълнителни екскурзии" – 299,00 лв., който осигурява:
Екскурзия до Курион и Еко-градина Οικογλυκο;
Екскурзия до планинска верига Тродос;
Екскурзия до Лефкара и Ларнака.
"Пакет вечери" – 159,00 лв. на човек:
6 вечери на блок маса в хотела;
Или обединени двата пакета в "МЕГА Пакет" – 399,00 лв. на човек.